Medisch specialistisch advies in je eigen spreekkamer > dat kan nu via Huisarts+punt!

Wil jij ook medisch specialistisch advies ontvangen in jouw eigen spreekkamer? Vanaf oktober 2024 is dat voor alle Amsterdamse huisartsen mogelijk! Deze vorm van anderhalvelijnszorg, die al ingezet wordt bij Zorg voor Zuid, wordt na de zomer beschikbaar voor de hele stad!

In dit carrouselmodel ontvangen huisartspraktijken medisch specialisten van één specialisme op afgesproken momenten van anderhalf uur om patiënten mede te beoordelen en de huisarts van advies te voorzien voor behandeling (1 x 6 weken).

Na 10 maanden wisselt de specialist van huisartsenpraktijk, zodat meerdere huisartspraktijken gebruik kunnen maken van de deskundigheid van de medisch specialist. In één ronde van 10 maanden komt een huisartsenpraktijk dus meerdere keren aan de beurt. Op dit moment zijn er afspraken met dermatologie (via Mohs Klinieken) en MDL.

Voordelen van de carrousel zijn:

  • Goede zorg aan de patiënt.
  • (Kosteloze) deskundigheidsbevordering voor de huisarts.
  • Vermindering van de instroom in de tweede lijn.
  • Mogelijkheden om, indien gewenst, meer specialismen te integreren in dit model.

Graag horen we of je geïnteresseerd bent om deel te nemen met jouw praktijk. De eerste stadsbrede ronde start in oktober 2024 en duurt tot en met juni 2025. In september 2025 starten we dan weer met een volgende ronde. Afhankelijk van het animo en het aanbod van specialismen is het mogelijk dat een praktijk direct weer kan deelnemen of mogelijk een ronde moet wachten.

Deadline aanmelden: 1 mei 2024
Rooster H+P naar praktijken: halverwege juni

Start: oktober 2024

Je kunt je aanmelden via deze link: https://forms.office.com/e/kRvnJGwaVT

Heb je nog vragen? In de bijlage vind je een document met ervaringen van huisartsen van Zorg voor Zuid die al bekend zijn met dit concept.
Andere vragen? Neem gerust contact op met ons via info@huisartspluspunt.nl

Nieuwsbrief

Wilt u altijd op de hoogte zijn van het actuele zorgaanbod en relevante ontwikkelingen? Meldt u aan voor de nieuwsbrief.