Overgang OLVG meedenkconsulten naar Huisarts+punt

Zoals jullie in de nieuwsflash van Huisarts+punt van begin maart hebben kunnen lezen, is de schermvermelding van Huisarts+punt binnen ZorgDomein geoptimaliseerd. De consulten zijn nu overzichtelijker onder zorgaanbieder of ziekenhuis te vinden, en niet meer als één lange lijst.

In de berichtgeving stond ook dat in de eerste week van april alle OLVG meedenkconsulten worden overgezet naar Huisarts+punt (deze vallen nu onder aanbieder TCCN). Deze overgang is vanaf volgende week 2 april te zien binnen ZorgDomein.

Wat merk je hiervan als huisarts?

  • De weergavenaam van de consulten staan nu onder Huisartspluspunt, OLVG in plaats van TCCN, OLVG.
  • ZorgDomein werkt met een algoritme waarin de schermweergave wordt getoond op basis van zoekgeschiedenis. Doordat het aanbodscherm aangepast wordt, zal dit in het begin anders zijn dan je gewent bent. Dit past zich na enige tijd weer aan naar het gebruikelijke algoritme, omdat het algoritme de eerder gebruikte zorgproducten onthoudt en dus in het vervolg weer bovenaan zal weergeven.

Goed om te weten:

  • De consulten blijven inhoudelijk precies hetzelfde en worden door dezelfde artsen beantwoordt.
  • Als je via de zoekbalk OLVG intoetst, blijf je alle consultmogelijkheden zien zoals ze nu ook zijn.
  • Het meest overzichtelijke is, om alle consult mogelijkheden te benaderen via ‘Medisch specialistische zorg’ in Zorgdomein. Op deze manier krijg je een zo compleet mogelijk overzicht van het hele aanbod in de regio.

Bij vragen zijn we te bereiken via info@huisartspluspunt.nl. Binnen het OLVG blijft Marieke Poel contactpersoon voor de eerste lijn (m.poel@olvg.nl).

Nieuwsbrief

Wilt u altijd op de hoogte zijn van het actuele zorgaanbod en relevante ontwikkelingen? Meldt u aan voor de nieuwsbrief.