Verwachtingen patiënten over consult

De medisch specialisten die de specialistisch adviesconsulten verzorgen, merken dat de verwachting van de patiënt over het consult niet altijd strookt met de werkelijkheid. “Patiënten begrijpen volgens mij nog niet zo goed in welke hoedanigheid wij daar als specialist zitten. Als ik aangeef dat ik alleen een adviserende rol heb en dus geen medicatie kan voorschrijven, word ik toch steeds een beetje gek aangekeken”, aldus één van de specialisten.

Informeren over doel specialistisch adviesconsult
Aan huisartsen daarom de vraag of zij de patiënten die ze verwijzen, willen informeren over het doel van het consult: een eenmalig consult dat is bedoeld om de huisarts te adviseren over het verdere beleid. Patiënten kunnen hier lezen wat zij van het consult kunnen verwachten.

Patiënten zeer tevreden over huisarts+punt
Overigens blijkt uit de evaluatieformulieren dat patiënten zeer tevreden zijn over huisarts+punt, ondanks dat het consult soms niet helemaal loopt zoals zij hadden verwacht. Patiënten geven ons maar liefst een 9,2! Veel gelezen commentaar is dat zij de specialist deskundig en vriendelijk vonden, en blij waren dat zij zo snel geholpen werden.

Nieuwsbrief

Wilt u altijd op de hoogte zijn van het actuele zorgaanbod en relevante ontwikkelingen? Meldt u aan voor de nieuwsbrief.